torsdag 30 augusti 2012

Vacker AugustiKväll

-villa avslutning


  



Hösten börjar närma sig och tankarna börjar gå mer och mer till höstmys.
För mej brukar det innebära tända ljus på kvällarna, små mysiga lampor när kvällsmörkret kommer.
Kanske nån ny mysig kudde inhandlas och varma sköna filtar plockas nu fram här hemma.
Färgskalan jag drömmer om nu i höst går ganska mycket i sand, silver, grå, mörkblå och lila,
en färgskala som faktiskt råkar påminna om bilderna från villa avslutningen. 
Men basfärgerna här i vårt hem är nog fortfarande vit, svart, grå och brun sen smyger jag in detaljer av andra nyanser också...
Röd är en färg som dykt upp allt mer här i vårt hem den senaste tiden.
I något skede har jag också fantiserat om gula detaljer i vårt hem... nåja vi får se vad det exakt blir när jag fått fundera ett tag :)
Kanske håller jag mej till de färger som vi redan har?







torsdag 23 augusti 2012

Inrednings och Trend Inspiration

-inför år 2013


Äntligen är den nya IKEA katalogen 2013 här! Bläddrade i den första gången igår som online version. Tyckte den var mer inspirerande än vanligt trots att jag alltid har gillat den! Nu väntar jag bara på att jag ska få den i pappersversion också... Det lär den ska finnas som fr.o.m. imorgon i alla IKEA affärer.



 

För andra som, liksom jag, vill inspireras redan nu kan man ta en titt i den nya IKEA katalogen här.

Bild:IKEA



Läste här om dagen att "Bara en bok har tryckts i fler exemplar än Bibeln, nämligen IKEA-katalogen". Själv tar jag mej allt för sällan tid att läsa böcker och jag vet inte heller om man kan kalla IKEA katalogen för en bok, men faktum är att när jag tar fram en bok brukar det oftast vara Bibeln eller IKEA katalogen :)  Kanske just för att båda inspirerar till ökad trivsel här i livet!! Jag brukar alltid hitta något nytt som inspirerar när jag öppnar och bläddrar i just de två, "hemmets katalog" och "livets katalog" som man kanske också kunde kalla dem... eftersom båda på sitt sätt försöker bidra till att göra livet och hemmet bättre och vackrare ;)




torsdag 16 augusti 2012

Spirit of Ultimate Lifestyle



Bild:  S.O.U.L

Ett bra tag har vi nu tänkt köpa ny soffa. I sommar har vi nämligen suttit på en skarp gammaldags träsoffa i vårt vardagsrum då vi blev tvungen att lyfta ut vår tygsoffa pga pojkens allergi... Träsoffan är fin och jag tycker väldigt mycket om den, men jag har nog den hellre i köket!
 Valet av material på den nya soffan var inte mycket att fundera på, läder var ett självklart alternativ som inte samlar damm och annat som orsakar tungt med andningen. Praktisk tror jag också lädersoffa kommer att bli med tanke på våra små pojkar som inte alltid är så rena om sina små fingrar
när de kryper upp i soffan :)
Men vilken av alla praktiska soffor skulle passa bäst för oss blev nästa fråga....
Flera alternativ har vi hunnit se på, för visst finns det massor av fina läder soffor och massor av olika stilar att välja mellan. Men den måste också vara bekväm att sitta och mysa i på kvällarna framför brasan och tv och den måste också vara skön att ligga i när man känner sig riktigt trött efter en lång arbetsdag.

När vi i tisdags gick runt i en massa olika möbelaffärer fastnade vi, både kärleken och jag, för denhär soffan. En soffa som kändes helt rätt för oss!! "Darlington" som soffan på bilden heter.
Eftersom vi båda två gillar naturmaterial i inredningen, kändes äkta läder helt rätt.
Äkta läder som är slitstarkt och håller för familjeliv. Brun som det inte så fort syns fläckar på och ett material som redan ser lite nött ut men som med årens slitage kommer att se bara ännu charmigare ut. En soffa som kan finnas i vårt hem hela livet om vi så vill.

"For the truly great experiences there are no shortcuts."

Till det kan jag bara säga att jag håller med.
Tryck HÄR om ni vill bläddra i och inspireras av några av broschyrerna från S.O.U.L 
Där fanns också så mycket annat än bara soffor som var fint!


Bild:  S.O.U.L


Känns jätte bra nu när vi tagit ett beslut och beställt den nya soffan, och hoppas vi känner oss lika nöjda när den kommer hem till oss om några veckor. Blir perfekt att få sitta och mysa i en skön soffa när det blir höst och vinter. För ännu ska vi ta oss tid att njuta av varma sensommardagar där ute.
Hoppas ni alla har det bra i värmen :)




torsdag 9 augusti 2012

Tankeskötsel eller tvärtemot...

eller bara lite upp och ner...

En intressant tanke jag stött på under den senaste tiden är att vi tänker mycket på skötsel av tid, skötseln av hem, skötsel av kroppen, skötsel av saker och sån´t.... Men vad händer med skötseln av tankarna? Borde vi inte vara lika intresserade av att sköta om tankarna som att sköta om allt annat?
Vad vill jag själv? Vad vill jag göra av min tid? Vad är mitt mål i livet? Vad vill jag åstadkomma? Vad vill jag andra ska minnas av mej? Det finns så många intressanta tankar....
Det är roligt att göra sån´t som piggar upp tillvaron och sån´t man mår bra av, kan ibland vara just inredning eller en kaffestund med en god vän, ett gott skratt som förlänger livet eller bara lite egentid! En paus kan också vara väldigt behövlig ibland, en stund då man hinner tänka efter lite... För att kunna ta de rätta besluten, de egna besluten och inte styras allt för mycket av trender och andra människor, trots att det är intressant och ibland också givande att inspireras av trender och andra. Eller varför inte bryta trender?? Det gäller också att försöka fiska fram det bästa ur trenderna och det bästa ur en själv, det som passar bäst för var och en så resultatet blir det man önskar, något positivt. Något bra och något unikt.

Att vara tvärtemot är ibland väldigt kul och givande, kan bli ett riktigt bra resultat faktiskt... Nya möjligheter! Jag har prövat :) Ibland kan resultatet bli riktigt bra bara man vågar vända på något och plötsligt tänka tvärtemot... och om resultatet blir lite stökigt ibland så visar det oftast bara att man är mänsklig... och skulle det bli helt fel brukar det på ett eller annat sätt också gå att rätta till eller varför inte bara säga förlåt jag hade fel... lite ödmjukhet...
Alla goda råd jag fått genom livet har varit dyrbara!! ...och inte kommer jag undan att jag ibland påverkas av människor och visst vill jag samla ideér från olika håll. Men vi har alla människor fått ett förstånd. Vi kan tänka! Tänk vilken gåva!! Goda råd är något jag gärna tackar och tar emot, ibland kommer det också dåliga råd... Samtidigt får jag då också en möjlighet att själv tänka och försöka ta ett bra beslut och det kan vara ljust den lilla ljusglimten jag behöver. =)

"Tankeskötsel."
Ja, det är en intressant tanke!
När jag tänker efter.


Undrar om någon förstod något av det jag skrev, blev kanske lite roddigt?
Det var bara en liten tanke, från lilla jag :)

Typ lite glass eller kex före maten eller ett ja istället för ett nej eller tvärtom,
kan bli bättre än man trott  =)


onsdag 8 augusti 2012

En regnig och blåsig augustidag...






Den gamla läderfotöljen har fått flytta in i vardagsrummet igen. En gammal favorit som fanns här i huset när vi köpte det. Väldigt bekväm och passar perfekt att sitta och sticka i en regnig och blåsig dag som idag, medan barnen ser på Barnkanalen och bygger tågbanor...
Börjar nästan få lite höststämning nu när ljusen är tända och rävpälskudden är på plats :)
Mysigt när hösten närmar sig, men hoppas ännu på riktigt varma dagar då man kan åka ut med båten, sola, simma och ha sommarskoj!!!




Ikväll ska vi på cirkus som ordnas här i byn. Ska bli intressant och pojkarna ser väldigt mycket fram emot det! Men nu blir det att försöka klura ut vad vi ska ha för mat idag...

Ha en bra blåsig dag!

fredag 3 augusti 2012

GAMMALDAGS GRÅ färgtoner...




Nu har lusten att måla börjat återvända igen! Känner mig riktigt ivrig :)  Efter en liten bygg- och renoveringspaus har det vuxit fram ny inspiration... Nu målas det i grå färgtoner här hemma. Här ser ni ett projekt som nu blivit klart. Har några andra saker som jag också tänkt måla nu i helgen och nästa vecka... Några dörrar i arbetsrummet och ett gammalt arkivskåp som ska målas i
gammaldags grå färg.
Blir att ta tag i penseln och måla en stund nu ikväll också,
först ska en grå trälåda bli klar :)

Önskar er alla en riktigt bra helg!!
kram


torsdag 2 augusti 2012

Inredning.Sovrum.

-på tal om möjligheter och möblering...



I sovrummet har vi ändrat lite och byggt om den gamla kökssoffan till en säng.
Det gick väldigt lätt faktiskt!
Behövde bara skruva lös benen på vår gamla säng för att sen kunna skruva fast i kökssoffan det som blev kvar av sängen. Behövdes några skruvar underifrån som inte syns eller förstörde soffan på något vis.


Kuddar och sängöverkast är alla från HM home, köpta får några år sen. Tycker fortfarande om den ljusa och varma färgtonen vanilj (som jag skulle kalla färgen) och blandar gärna vaniljfärgen med brunt, vitt och svart.
Tavelhyllan är från Indiska och lampor och tavla från Ikea.
Har haft bort tavlan en stund, men har alltid tyckt om den rofyllda bilden och den bruna färgen i den, så nu fick den ta plats i vårt sovrum igen :)


Skön fortsättning på sommardagen!!


onsdag 1 augusti 2012

Nött och Nytt

-några tankar om inredning...




Att blanda olika material i inredningen tycker jag är intressant. Det går att skapa så många olika känslor och intryck bara man vågar blanda och skapa inredning som återspeglar personlighet! Rakt och kurvigt, nött och nytt, trä och metall, modernt och gammaldags, svart och vitt, skarpt och mjukt, naturnära och lyx.... Ja listan kunde bli lång. Kontraster med andra ord.
Att placera in föremål som inte förväntas i ett rum gör också att det blir mer spännande, samtidigt som det också är väsentligt att ta hänsyn till vad rummet skall användas till och att rummet känns harmoniskt och trivsamt.
Själv brukar jag gärna testa olika inrednings möjligheter med ett rum.
Brukar hända att det blir möblering här hemma med jämna mellanrum eller så är det bara de små föremålen som får byta plats eller plockas bort en stund för att senare kanske tas fram igen. Möjligheterna kan vara många, det är bara fantasin som kan sätta gränser. Ibland också familjemedlemmar som tycker att saker och ting ska vara på ett och samma sätt ;) Då gäller det att ha bra motiveringar varför ett rum blir bättre genom att förnya något eller förändra =) !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...