fredag 28 oktober 2011

Mysbelysning & Läshörna


(Filt, sängöverkast, bäddsoffa och lampa är köpta från ikea, kuddar och gardiner är köpta från HM home och Ikea. Stegen har vi själva fixat utav gamla höstörar)


Fas klämspotlampan (från Ikea) med möjlighet att själv rikta ljuset dit man vill, fungerar förutom som mysbelysning också bra som läslampa nu när det blivit mörka kvällar där ute. Börjar nu också klia lite i fingrarana med att börja ställa inför vintern och snart också till jul här hemma. Blev inspirerad när jag igår hittade Allers julmagasin i vår lokala matbutik. Köpte hem ett exemplar och efter att ha bläddrat ett varv i den och blivit inspirerad till nya idéer, blev jag också tvungen att plocka fram Jul boken från Jeanne d´Arc Living som i flera år nu inspirerat mej. Den är för mej en riktig favoritbok såhär års! Massor av mysiga bilder och vacker inredning har de fångat i den!

Khakigrönt hänger med här hemma hos oss även nu till vintern.

Trodde ett tag att jag skulle tröttna på färgen efter sommaren, men Nej! Nu till vintern är jag glad att vi har det khakigröna, svarta och bruna att blanda med i den annars ganska vita inredningsmiljön vi har här hemma.


Önskar er en mysig helg!!

Känns som att det bara är måndag och fredag hela tiden, så snart är det nog jul också :)


söndag 23 oktober 2011

Nytta & Nöje



Bilder:ikea


En liten familjesemester var vi på för två veckor sen, en weekend i huvudstaden. Riktigt skönt att få lite omväxling i tillvaron, då är man hemma igen med ny inspiration efteråt!
Egentligen var också resan kombinerad med lite arbete för gubbens del, men i dethär fallet var det bara intressant och roligt, då jag också fick se en inspirerande modevisning med massor av päls. Utav olika orsaker befann sig dessutom många av vår nära släkt i staden, något som var väldigt värdefullt och roligt för våra barn och för oss. En trygghet att ha nära och kära nära till hands!!

Förutom till skinnutställning och modevisning var vi också bl.a. till IKEA på lite shopping. På bilden kan ni se ett litet ihopplock av några saker som följde med oss hem därifrån. Mysiga fårskinn blev det fler av inför vintern, lite mer mysbelysning och så ska här hemma fixas mer hyllförvaring. Domsjö diskhon ska vi ha vid arbetsbänken i bykrummet här hemma. Ska bli så mycket roligare att byka när allt är klart!

Önskar er en skön söndag vänner! & Tack för de uppmuntrande orden ni lämnat angående renoveringen vi håller på med :)

torsdag 20 oktober 2011

Right now is a good place...



Här hemma håller vi som bäst på att renovera den del utav vårt 60-tals hus som lämnade orörd när vi flyttade in hit för snart två år sen. Den del som tidigare varit garage, bastu och pannrum. Så småningom kommer det att bli ett större badrum med bastu, dusch och badkar där garaget tidigare fanns och den gamla bastun har nu rivits ut och där kommer det att bli ett bykrum som bl.a. har egen ingång från utsidan.

Resultatet är förstås något jag ser fram emot väldigt mycket, när vi äntligen ska få lite fler kvadratmetrar, nytt och fräscht, samt varmare med isolerade väggar i denhär delen av huset. Blir påmind varje gång när jag stiger in i vår lilla wc som för tillfället fungerar som wc, badrum och bykrum på max 3 kvadratmeter! Men samtidigt trivs jag så otroligt bra när jag får befinna mig mitt i material bestämnings skedet. Planera inredning och indelning av de olika utrymmena, färgsättning, belysning, dörrar, fönster m.m. Det känns intressant att kunna skapa något nytt utav de gamla utrymmen som finns.

Utsidan är något som vi också så småningom ska ta tag i och fixa, måla väggar, fönsterkarmar och sån´t, men det blir nog lite senare nångång. Med ett hus till att renovera samtidigt, så får man försöka prioritera arbetsordningen hela tiden. I båda husen har vi nu kommit så långt att vi gjutit golv med nya vatten- och avloppsrör i, samt golvvärme.

(På utsidan av garaget, runt brunnen som syns till vänster har vi smultronplantor som jag planterade i somras. Trots att det snart är vinter blommar de vackert vitt ännu och små smultron har vi hittills kunnat plocka där.)Att njuta av nuet är ibland en konst, eftersom vi människor oftast strävar framåt med olika mål i siktet. Men vardagen är trots allt underbar här på landet... när jag har olika saker som håller mej sysselsatt och när allt rullar på!



onsdag 19 oktober 2011

Some times




Ibland fylls mitt hjärta av en känsla,
något som jag inte kan se men som jag bara vet att det är så.
Svårt att beskriva i ord.
Ibland brukar det vara något som sker eller något beslut.
Dethär halsbandet på bilden kände jag för ett bra tag sen att jag bara måste ha,
egentligen hade jag ingen aning om varför förutom att jag tyckte det var fint.
Men jag har använt det ofta och däremellan
hänger det fram på ett knoppbrä här hemma.
Texten känns betydelsefull för mej.

Some times the
heart sees what is invisible to
the eye

Jag tror att det är viktigt att följa dendär känslan man känner i sitt hjärta ibland!
Hjärtat är som en bästa vän som talar sanning och ger goda råd.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...