lördag 17 september 2011

Livet har sina sköna stunder

-höstmys


Fyndet från Juthbacka marknaden blev omtyckt... inte bara utav mor och far, utan också av våra små charmtroll. På bilden ovan är det familjens minsting som glatt använder gungan i köket, men också storebror brukar tycka det är kul att gunga lite där ibland!


Visar idag ytterligare några bilder från vårt kök, här från en annan synvinkel i köket än igår.... men färgskalan är ungefär den samma, men med mindre svart. På knoppbrädet som finns ovanför köksfönstret finns faktiskt lite svart, där hänger två gamla hattar, den ena är grå och den andra svart. Glömde vinkla kameran åt det hållet, men om ni kollar tidigare köksbilder som jag publicerat här kan ni se vad det är för gamla hattar jag tänker på. När jag inreder här hemma brukar jag försöka hålla färgskalan ganska enhetlig genom hela huset. Samma färger och material upprepas mer eller mindre i hela huset, men ändå ska det finnas lite variation för att få nya upplevelser.

Den bruna färgen börjar för tillfället bli allt mer dominant här i vårt hus, trä av olika slag plockar jag in mer av nu i höst. Känns som om ytor och saker av trä bidrar med en stor del av den varma och mysiga känslan och i kombination med vitt tycker jag det blir snyggt!


Skön fortsättning på helgen!


fredag 16 september 2011

GriffelFärg i vårt Kök





















In med naturen och varma färgtoner som möter
det gråa och vita i vårt kök.



Egentligen är det inget nytt med denhär färgskalan hemma hos oss, det är en färgskala som följt med i flera år här. Men beroende på årstid brukar jag plocka fram och plocka bort, ta in mer eller mindre av de olika färgerna för att skapa variation!

Nu i höst, blir det lite mer svart och brun färg för att skapa en varm känsla i kombination med industri. Jag blandar trä, päls, linne, men också grå plåt och lite betong. Mysbelysning och ljus är något som jag också försöker plocka fram nu för att sprida en mysig höstkänsla i huset.

Vit Lantlig stil, blandat med Industri och Vintage....

Griffeltavlan i köket får fungera som en kul grej att skriva favorit recept på eller roliga meddelanden till varandra...


Trevlig helg!

söndag 11 september 2011

skön dag / söndag / vilodag


























Under veckan som varit har vi haft fullt upp med renovering och rivning av olika slag...

Vid gamla kommungården har det rivits, sågats nya dörröppningar och en del mellanväggar har tagits bort. En stor del av betonggolvet ner i källaren har också sågats och slagits ut.

Här hemma har också renoveringen tagit ett stort kliv framåt.... Nu har vi alla lister på plats förutom i lekrummet... Väggarna i det nya lekrummet har målats vita, eftersom lekrum och sovrum bytt plats med varandra, så nu finns medaljongtapeten endast kvar i minnet och på bilderna här. I köket har vi målat en griffeltavla på väggen intill högforsspisen och värmeelementen i lekrummet och vardagsrummet är snart färdig målade... Vi har satt som mål att huset ska vara klart invändigt i arbetsrum, sovrum, lekrum, vardagsrum, kök, hall och wc tills Elias fyller ett år om lite på en vecka. För oss har det alltid fungerat bäst att få saker gjort om vi har lite tidspress och så verkar det också vara nu!

Igår påbörjades också rivningen i garage och källare här i vårt hus. För där skall vi nu i höst fixa åt oss ett större badrum och tvättstuga, samt piffa upp potatiskällaren. Vi har legat i startgroparna länge, så nu ska det bli riktigt skönt att snart få det klart trots allt byggdamm som redan börjat sprida sig i huset.

Idag tar vi vilodag en behövlig dag för att orka vidare med nästa veckas arbete,
en dag då vi får njuta av vackert och soligt höstväder!


Önskar Er en skön söndag!




lördag 3 september 2011

Skördefest

för Cowboys och Indianer


[Bilder från hösten 2010]

Hade inte så många bilder från fjolårets skördefest...
Jag hade endast fotat några bilder på vår Emil med min telefon.
Men tänkte informera om någon missat att det ikväll är dags för årets Skördefest här i byn.
Som tidigare blir skördefesten vid Bullerbyn (lekparken vid hembygdsgården).

Skördefest för Cowboys och Indianer,
kl.18.00 ikväll.

Det blir knytkalas med årets skörd och grillen är varm för den som vill grilla korv. Man får gärna klä ut sig till cowboys och indianer, kom och njut av trevlig samvaro.

Stora och små, Alla varmt välkomna!


fredag 2 september 2011

Villa avslutning




Förra helgen firade jag och min familj villavslutning, en tradition som många andra också har här i trakten. Det blev en avslappnad och skön kväll med god mat, bastu, ett dopp i havet och facklor och raketer, tillsammans med barnens farmor o farfar.


Denhär helgen som kommer blir det dags för skördedefest här i byn!
Avslutning för denhär sommaren och lite höstinvigning...







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...