onsdag 31 augusti 2011

Byggprojekt

Gamla Kommungården!




Nu har jag flera gånger hunnit nämna här på min blogg att vi har ett till byggprojekt på gång. Så idag tänkte jag berätta vad det är för något vi börjat på med...

För ca ett år sen kom gamla kommungården här i vår by till salu och jag och min sambo gav ett bud på huset. Det blev en spännande väntan tills vi fick veta att vi var de enda som lagt ett bud på det rivningshotade huset... och vi fick köpa det!


Vi såg huset som ett intressant projekt, trots att det fått en tillfällig vattenskada och är ett gammalt hus som kräver en hel del arbete för att få det i toppenskick. Men vi såg det som ett vackert hus med möjligheter, som kunde bli ett roligt projekt att renovera. För oss känns huset som en del av byn och vi vill fortsätta se liv i den gamla kommungården. Samtidigt hoppas vi också att det bidrar till nytta och glädje för byn att huset finns kvar och görs om för nya ändamål.


Vår plan med huset är att vi i höst ska börja renovera byggnaden och göra om huset till bostäder, med fyra lägenheter för uthyrning. Två lägenheter på övre våningen och två lägenheter på nedre våningen. De två lägenheter som finns på nedre våningen är också planerade så att de kan användas som kontors- eller affärsutrymmen ifall behoven varierar. Det finns också en källarvåning i huset, som vi planerat att hyresgästerna ska kunna använda med bl.a. badrum och bastu, bykmöjligheter och förråd. Vi kommer med andra ord att göra byggnaden till ett fräscht, snyggt och trivsamt ställe så att den gamla kommungården får leva vidare...


Här på min blogg kommer ni att kunna följa projektet om ni vill,
jag kommer att berätta mer...






lördag 27 augusti 2011

Höstförberedelser innomhus....


s o v r u m

Elias s o v p l a t s



De senaste veckorna har jag sysslat med höstförberedelser här hemma.
Inte så märkvärdiga saker, men lite städning, omorganisering och möblering.
Under sommaren som varit solig och skön har vi vistats utomhus nästan hela dagarna, så hushållet har jag inte gett mycket tid åt, endast det nödvändigaste.
Nu känns det därför skönt att förbereda hemmet för mysiga hemmastunder.
Vardagsrummet har vi möblerat om lite grann, lekrummet och sovrummet har bytt plats med varandra och (förhoppningsvis för tredje gången gillt) så håller jag nu på och tömmer och gör i ordning vårt arbetsrum. Samtidigt håller vi nu också på att måla och spika fast listerna som varit på hälft i snart två år nu... snaaart färdigt :)


För mej känns hösten lite som en skön nystart på året.
En mysig och samtidigt vacker årstid.
Mörker på kvällarna,
svalare dagar.
Solsken.
Lugn.






ps. Ha en skön helg alla vänner!


fredag 19 augusti 2011

Träinspirerat




blev det för vår del på
Juthbackamarknaden

idag.




Att trä är ett utav årets trendmaterial har man kunnat spana in i flera inredningsmagasin under dethär året... men att vi skulle komma hem från Juthbacka med de flesta saker gjorda av trä var helt oplanerat. Egentligen hade vi inga planer alls för vad vi skulle försöka hitta på skrotmarknaden, men ju mer vi gick där desto mer hittade vi...
Vi kom hem med en gammal gunga att ha inomhus för familjens minsting Elias, den kändes som det stora fyndet för vår del. Sen hittade vi också en gammal tavla med gammal träram, några gamla trådrullar, en liten spade som Emil kan gräva med och en korg som jag tänkte får fungera som kaffekorg när jag ska till bygget. Emils kisse verkade vara mest nöjd över kaffekorgen vi köpte!

Hoppas ni andra som besökt Juthbacka marknaden idag i Nykarleby också har haft en rolig fynddag! Ännu imorgon hinner man fynda där om man vill!


Önskar er en rolig helg!





tisdag 9 augusti 2011

Ännu en till liten glimt
från bostadsmässan.


Favorit kuddarna och sängtäcke, "vill ha" var det jag kände när jag såg denhär sängen!!
GEDIGO hade det som föll mej helt i smak i textilväg. SNYGGT & MYSIGT!!!

Lekrummet hade tuff hylla och jag gillade färgvalet i rummet och flera detaljer. Ännu en bild av favorit sängen. Snyggt till trädgården. Tuffaste stolarna, finns på min önskelista...
Wc:n hade enligt mej det perfekta färgvalet, fräscht & stilrent.

Måste ännu en gång till säga att dethär huset, villa white, var en stor favorit.
Där var inrett som om det varit mitt drömhus...

...och här är några bilder från insidan av merilinna som också var ett utav mina favorit hus på bostadsmässan i Kokkola.


Med det sätter jag punkt på bildvisningen från bostadsmässan för min del :)
Här inom kort ska jag berätta vad som vårt eget byggprojekt nr 2 handlar om...
En del av våra vänner och bekanta vet redan, men ni andra som också brukar besöka denhär bloggen kanske vill veta mer vad det är jag försöker samla idéer och inspiration till?

måndag 8 augusti 2011

Mina mässfavoriter...
från bostadsmässan i Kokkola.

Besökte bostadsmässan förran veckan och nu har inrednings- och blogginspirationen kommit tillbaka. Måste erkänna att inredningslusten har varit på noll hela sommaren, har bara varit utomhus och njutit av bl.a. trädgårdslivet, fina stränder och vackert väder. Men nu möbleras det och inreds för fullt hemma hos oss. Nya möjligheter :) Kul att det ordnas inspirerande bostadsmässor, speciellt när man också har byggprojekt på G.

Favorit nr 1:


36 VILLA WHITE



Älskade inredningen i dethär huset... Såhär skulle jag vilja ha inrett hemma. Men det finns ett litet men... Med små barn, hund och katt skulle de vita tygstolarna, sofforna och lurviga mattorna inte vara rena och vackra så länge och det mörka golvet skulle troligtvis se dammigt och smutsigt ut varje dag om det var hos oss. Men jag gillar ändå att se färgvalet och kombinationen nytt och gammalt är i min smak!!! Alla detaljer känns perfekta!


Favorit nr 2:


6 MERILINNA


Kreivi-talo föll i min smak på många olika sätt, jag fick en känsla av att komma hem. Bland annat färgsättningen utomhus föll helt i min smak, men också innomhus kändes färgerna stilrena. Ett praktiskt hus, åtminstone enligt vad jag hann se, mysigt och hemtrevligt.


TIPS: Bostadsmässan pågår i Kokkola ännu under denhär veckan :)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...